Sopronnémeti Község Önkormányzata

Interreg Pályázat

Meghívó

Fotók

Sajtóközlemény

Cikkek

Együttműködés határon át

Közös projektet valósít meg Sopronnémeti Község Önkormányzata, valamint a felvidéki Szemet Község.

A „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 49 977,45 Eurónyi társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja elsősorban a helyi hagyományok megőrzése és a keresztény tudatosság növelése, valamint a lakosság keresztény életének erősítése oly módon, hogy a vidék nem hívő vagy vallását nem gyakorló lakosai számára ugyanolyan szórakozást biztosítson. A rendezvények és eszközök bővítésével a települések hozzájárulnak a látogatók számának növeléséhez is a régióban.

A két önkormányzat, Sopronnémeti ​​és Szemet arra törekszik, hogy fejlessze a régió versenyképességét és erősítse helyzetét a turizmus területén, a kölcsönös együttműködés elmélyítése mellett.

Ennek keretén belül Sopronnémetiben színpad épül – a rendezvények minőségének javítása és rendszeres szervezésük lehetőségének biztosítása érdekében, míg Szemet községben a római katolikus templom történelmi épületének rekonstrukciója valósul meg – hozzájárulva ezzel a régió kulturális értékeinek megőrzéséhez.

Az önkormányzatok szintén e projekt keretén belül ökomenikus szertartással egybekötött partnerségi találkozót tartanak. Az eseményt számos kulturális és szórakoztató program kíséri gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Sopronnémeti pályázata

Sopronnémeti Község Önkormányzata pályázatot valósít meg.

A „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 49977,45 Eurónyi társfinanszírozásával valósul meg.

A pályázat fő célja fejlesztési tevékenységek által a szlovák-magyar határ menti régió vonzerejének, látogatottságának és népszerűségének növelése.

Ennek keretén belül Sopronnémeti dobogót épít, hogy rendezvényeket szervezhessen, valamint növelje meglévő eseményeinek színvonalát és biztosítsa rendszeres szervezésük lehetőségét. Partnerségi találkozóra is sor kerül, mely ökomenikus szentmisével, gyermekek és felnőttek számára egyaránt gazdag kulturális és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket. A dobogó ünnepélyes átadása során bemutatásra kerülnek a projekt megvalósult tevékenységei, elért eredményei.

A pályázat határon túli partnere a felvidéki Szemet község, ahol a római katolikus templom rekonstrukciója valósul meg a pályázatnak köszönhetően.

Nyitó konferencia

 A „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) című, az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló pályázathoz kötődő nyitó sajtótájékoztató 2021. június 23-án, 16:00 órakor kerül megrendezésre. A konferencia során a projekt céljai, tervezett tevékenységei és várható kimenetei bemutatására kerül sor a projekt partnerek, Sopronnémeti és Szemet község képviselőinek és további vendégek részvételével.

Ünnepélyes átadó Sopronnémetiben

Sopronnémeti Község Önkormányzata pályázatot valósított meg.

A „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 49977,45 Eurónyi társfinanszírozásával valósult meg.

A pályázat fő célja fejlesztési tevékenységek által a szlovák-magyar határ menti régió vonzerejének, látogatottságának és népszerűségének növelése.

Ennek keretén belül a községben 70 m2-es színpadot építettek, hogy rendezvényeket szervezhessenek, valamint növeljék meglévő eseményeinek színvonalát és biztosítsák rendszeres szervezésük lehetőségét.

Az ünnepélyes átadóra július 24-én került sor, gazdag kulturális program kíséretében, valamint a helyi és a meghívott előadók előadásaival. A rendezvényen a pályázat felvidéki partnerének, Szemet községnek képviselői is részt vettek.

Partneri találkozó

Sopronnémeti Község Önkormányzata pályázatot valósít meg.

A „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 49 977,45 Eurónyi társfinanszírozásával valósul meg.

A pályázat fő célja fejlesztési tevékenységek által a szlovák-magyar határ menti régió vonzerejének, látogatottságának és népszerűségének növelése.

Ennek keretén belül Sopronnémetiben 2021. október 2-án partneri találkozót szerveznek mintegy 1000 fő részvételével. Az önkormányzatok találkozóját ökomenikus szertartások, valamint gazdag kulturális program egészíti ki.

Sikert aratott a partneri találkozó

2021. október 2-án partneri találkozót szervezett Sopronnémeti Község Önkormányzata.

A rendezvény a „Religion” (kódja: SKHU/WETA/1901/1.1/313) című, az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt megvalósításában részt vevő önkormányzatok találkozójára ökumenikus szertartásokkal és a szüreti ünnepséggel összefüggésben került sor. A rendezvény során ökomenikus istentisztelet, a projekt keretében kiépített színpad megáldása, szekerek és kocsik díszítése, zenés felvonulás, a „Religion” projekt ismertetése, vacsora, tombola és szüreti bál szórakoztatta a résztvevőket. A program keretében felléptek Takács Zoltán és Csikó Teodóra, Magyar Rózsa, a Rábaköz Néptáncegyesület Bogyoszló, Kapui Zsófia és Ivánkovics Vanessza, valamint nem utolsó sorban Foky is.

A pályázat megvalósításában Sopronnémeti Község Önkormányzata a szlovákiai Szemet községgel működött együtt. A partnerek bíznak benne, hogy gyümölcsöző együttműködésük a jövőben tovább folytatódhat majd.